Jungle toris (verhalen) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Fred en Sylvia ScholteVisser - WaarBenJij.nu Jungle toris (verhalen) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Fred en Sylvia ScholteVisser - WaarBenJij.nu

Jungle toris (verhalen)

Door: FredenSyl

Blijf op de hoogte en volg Fred en Sylvia

23 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Beste mensen, allereerst dank voor jullie felicitaties. We zijn nog steeds apetrots op ons zelf ;-)
Nu de jungletoer: zondagmiddag gingen we naar vliegveld Zorg en Hoop, en daar stond een piepklein vliegtuig gereed!! Alleen wij en de piloot konden er in (type Cesna). Je begrijpt nu waar het geld zit/zat :-)
Haha, we wisten niet wat ons overkwam. Op 1 kilometer boven de brocoli van het regenwoud vliegen met fantastiche uitzichten en kronkelende rivieren. Na ruim een uur arriveerden we op de main lodge van Kabalebo. Na een korte ontvangst in een korjaal (is boot) verder stroomopwaarts naar de lodges van Uncle Piet! 3 uur varen samen met een fotograaf ( een echte) en een eigen kokkie, gids en motorist voeren wij langs prachtige tropische plekjes. We zagen kaaimannen (-vrouwen bestaan blijkbaar niet!?),capibara's (hele grote schattige knaagdieren), ara's, ijsvogels,ibissen, reigers (geen haagse dus)en een heleboel andere voor ons onbekende vogels.

Uncle Piet lodge lag heel mooi in de bocht van de rivier. Schommelstoeltje en hangmatje op de veranda (er komt nu een bandje voorbij, we denderen uit het internetcafe). Onze kokkin Carmen had heerlijke bami met kip gemaakt. Helaas geen Parbo-bier (vergeten ;-( )

Volgende dag hebben we weer een geweldig boottocht gemaakt verder stroomopwaarts. En deels terug zonder motor, glijdend op de stroom, in de stilte. Volop vogelgeluiden en weer kaaimannnen en capibar's gezien. Op het moment dat we verveeld raakten zag onze gids Bernhard (ja, hij was naar onze voormalige prins genoemd)een TAPIR!!!!!! Veel aanwezig in dit gebied maar moeilijk te spotten. Hij genoot er zelf ook van want voor onze ogen nam hij alle tijd voor zijn bad in de rivier en zwom zelfs onder onze boot naar de overkant. Hij staat prachtig op de foto. Onze fotograaf ging helemaal uit zijn dak!

Na twee dagen terug naar de mainlodge. Even wennen, want aardig druk daar met een grote groep andere toeristen!
Mooie wandeling gemaakt en weer veel mooie natuur gezien kapucijner aapje, kolibrietjes, een pad verkleed als blad, een boshaan, trompetvogel, toekans, wandelende tak enz. Je moet wel geduld hebben hoor, want ook al hoor je van alles, dat betekent niet gelijk dat je ziet wat je hoort (kan dat eigenlijk wel)maaaaarrrrrrr tijdens de terugreis - een stukje met de boot- zagen we een gigantische Anaconda (= reuze wurgslang!!!, bbrrrrrrrrrr). Deze leek lekker te liggen soezen in de zon...... totdat het fototoestel van Fred ging flitsen: hij hief zijn kop, keek wat verstoord rond en... naderde iets onze kant op. Syl vluchtte al naar de achterkant van de boot. Fred maakt nog snel een foto en vervolgens werd snel de motor gestart. Wat strak in het vel maar wel voldaan voeren we terug. Syl heeft nog lang na gegriezeld.

Vandaag weer terug in Paramaribo dat zich aan het voorbereiden is op Onafhankelijksheidsdag (25 november). Wij gaan dat niet meemaken want zaterdag vertrekken wij weer richting binnenland: onze Marowijne/ Nassaugebergte expeditie. Een trekking door het oostelijk deel van Suriname. We doen heus wel voorzichtig en alles onder goede begeleiding van gidsen, hoor! tot de volgende keer!!!

• 23 November 2007 - 10:30

Nanda:

Kijk je wel een beetje uit voor die wurgslangen! Kaaimannen zijn ook niet mijn favoriet maar de rest lijkt me wel kei mooi! Lijkt me een geweldige ervaring! Zitten wij hier in het hollandse herfstweertje met af en toe een merel in de tuin. Dus: geniet maar met volle teugen, maar dat doen jullie ook! Veel plezier met de volgende trip!
    groetjes, Nanda

• 23 November 2007 - 11:07

Yvonne:

Hallo Fred en Sylvia,

Fijn dat wij op deze manier mee kunnen genieten van jullie tocht(en).Ik ben heel nieuwsgierig wat voor mooie plaatjes jullie hebben kunnen schieten. Nog veel plezier en spannende dagen toegewenst.

Groetjes uit Nederland,

Yvonne

• 23 November 2007 - 11:30

Erik:

Jeetje wat klinkt dat ongelofelijk gaaf!! Ik ben echt super benieuwd naar de foto's die, naar wat ik allemaal lees, echt fantastisch moeten zijn! Ik krijg bijna zelf zin om ook zo'n tocht te gaan maken! Bijna, want wurgslangen en tropische spinnen enzo... Nou, ik weet niet of ik daar wel van hou :D

Veel plezier nog!!

Erik!

• 23 November 2007 - 21:53

Marieke:

hoii fred en syl!!
    ik ben weer een klein beetje terug van ziek geweest! dus ook ik heb jullie verhaaltje gelezen! :)
    en wurgslangen houden dus wel van een beetje aandacht van fototoestellen. hmmm..
    heel veel plezier nog daar :) ik ga er ook maar over denken om daar heen te gaan in de toekomst :D
    kusje marieke

• 23 November 2007 - 22:04

Ma Visser:

Ik heb weer met veel plezier julllie email gelezen.Jullie maken ook heel wat mee. Echt spannend allemaal.Jullie kunnen nog twee genieten.Ik ben erg benieuwd naar de fotos.Nog veel plezier.Groetjes en veel liefs.
    Ma

• 24 November 2007 - 10:06

Rene:

Ziet er allemaal prachtig uit!

• 25 November 2007 - 21:02

Frank:

Zo Tarzan en Jane,
    Al die wilde dieren komen op de foto behoorlijk relaxed over. Gister bij het feestje van Hans en André hebben we allemaal over "ons woonbootje" gezongen. Moesten we natuurlijk allemaal aan jullie koraal op de Marowijnerivier denken....