het is gedaan!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Fred en Sylvia ScholteVisser - WaarBenJij.nu het is gedaan!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Fred en Sylvia ScholteVisser - WaarBenJij.nu

het is gedaan!!!

Door: FredenSyl

Blijf op de hoogte en volg Fred en Sylvia

18 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Beste mensen, het is geweldig om al die reacties van jullie te lezen!:-)Ga zo door!!

Nou dan die halve marathon dan. Kan je stressen in Suriname? Die vraag kunnen we inmiddels wel met ja beantwoorden. Netjes waren onze startbewijzen geregeld voor ons door het reisbureau. Maar daar hield de service verlening wel mee op. Wanneer en waar we de startbewijzen konden ophalen was niet te achterhalen en eigenlijk wisten we we alleen de starttijd en het parcours. Niet onbelangrijk, maar het was wel balen :-( om bij toeval te ontdekken dat de uitreiking van de startbewijzen net was afgerond. Dit konden we dan vandaag alsog doen, maar nu waren de T-shirts niet meegekomen. Tja dat kan allemaal hier. Baalden we wel van. En waarschijnlijk gaan we die ook niet meer krijgen want niemand weet wie daar voor verantwoordelijk is!!! En zo'n shirt is nou juist zo'n leuk aandenken, mja :-(

MAAR HET BELANGRIJKSTE KOMT NU: WE HEBBEN 'M UITGELOPEN IN EEN GOED EN RUSTIG TEMPO!! TIJD ONGEVEER 2 UUR 14 MINUTEN!!!(We hebben vergeten te kijken wat onze precieze tijd is) WIJ ZIJN APETROTS OP ONSZELF!!!! :-) :-)Syl had helemaal de geest gekregen door het enthousiaste publiek hier en heeft een tijd voor mij gelopen. Uiteindelijk zijn we samen over de streep gekomen.

Het was echt geweldig. Die Suri's weten wel hoe ze er een feestje van moeten maken. Bij de start was het een grote happening met kraampjes en drumbands en langs de route ware vele enthousiaste mensen die het geweldig vonden dat daar ook Bakra's (blanken) meeliepen. Bij de start werd ook het volkslied gezongen in volledige stilte en rust, kom daar nog maar eens om in Europa. En Venetiaan hield een toespraak.
De loop was verder goed verzorgd met om de drie km een waterpunt en op elk kruispunt stond een agent het verkeer te regelen.

Weet je wat ook zo leuk is: er deden zo'n honderd mensen mee aan de halve marathon, en 60 aan de hele! Wat een verschil met de 7 heuvelen loop die morgen is!! :-)

Erg veel zorg was er voor onze gezondheid. Voor de wedstrijd werden we gewogen. En na de finish werden we gelijk weer naar de weegschaal gebracht om het gewicht te checken. (Als je twee kilo afgevallen bent is dat teveel, en pikken ze je eruit om je teverzorgen) Bleek dat we goed voor onszelf hadden gezorgd. Ik was slechts 2 ons afgevallen en Syl was zelfs een ons aangekomen!!!
Toen we binnen kwamen werden we persoonlijk bij de arm genomen en vroegen ze hoe het met je ging!

Nu we hier zitten te typen komt de laatste marathonganger net binnen begeleid door een politie alarm...

Heel jeugdig Paramaribo is uitgelopen want er is een optreden van een of andere swingende band.

Morgen gaan we nieuwe avonturen tegemoet: we gaan met zo'n klein vliegtuigje vliegen naar het westen van Suriname, je kunt er alleen vliegend komen!! En dan 3 uur varen stroomopwaarts naar de huisjes van Uncle Piet :-)

De komende dagen zal het dus stil worden vanuit deze hoek!!!!

Veel sterkte daar allemaal in de kou, en Wouter succes met de 7 heuvelenloop te verslaan.

Oh ja, zet allemaal je schoen, Sint komt eraan! Maar echt niet alleen bij jullie want hier komt hij morgen!!! Wat is ie toch snel he!!!

• 18 November 2007 - 12:17

Nanda:

Wow, knap gedaan zeg en dat met die warmte, een hele belevenis. Vandaag de 7 heuvelenloop. Vanmorgen was alles wit van de rijp, dus je begrijpt: best koud vandaag. Hier nog steeds Marieke ziek, hoge koorts en zweetbuien. Ik ben snipverkouden en hoop dat het daarbij blijft.
    Veel plezier in het westen en op de rivier! Val niet overboord. En de groetjes van Marieke.
    groetjes, Nanda

• 18 November 2007 - 12:28

Tammy:

Wat een leuk verhaal. Wat gek dat Syl dik wordt van lopen. Fred, let erop dat ze niet te veel aankomt? Zou jammer zijn!
    Hartelijk gehalve-marathoneerd allebei!
    Zetten de mensen in Suriname trouwens hun teenslippers voor de sint? Anders vind ik het wel een beetje inhalig. Ik neem aan dat Sint ook komt bij de huisjes van die verre Piet?
    Jungle ze!

• 18 November 2007 - 12:33

Annemiek Verzijl:

Gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie!! Niet te geloven, kwam er geen stoom uit je oren. En je valt natuurlijk erg op tussen maar 100 medelopers!
    Meer gaan lopen Syl, dan kom je kennelijk aan??

Heel veel plezier in de bush, tot horens,
    Annemiek

• 18 November 2007 - 14:16

Alice En Annemiek:

toppertjes! wij hadden niet anders verwacht!(gnie,gnie). Hoop wel dat jullie een medaille hebben gekregen!
    Veel plezier de komende 2 weken!
    A en A

• 18 November 2007 - 16:17

Ma:

Fijn dat jullie hebben kunnen lopen
    Jammer van het Tshirt.
    Ik wens julllie nog fijne dagen in Suriname. Groetjes en liefs
    Ma

• 18 November 2007 - 17:00

Wouter:

Proficiat! hier nog wat nieuws van jullie studio sport reporter bij de 7 heuvelenloop! 2x geen wereldrecord.. de wind in nijmegen was te hard en ook de temperatuur te laag, aldus lornah kiplagat.. Geniet van de reis!!!!!!!

• 18 November 2007 - 17:50

Rudolf:

Mooi!

Nog veel plezier daar.

• 18 November 2007 - 19:36

Renate:

Nou kanjers, gefeliciteerd. Toch een beetje vreemd dat Sylvia aankomt tijdens het lopen. Toch geen Leffe in plaats van sportdrank genomen? Veel plezier nog, ga ook snel mijn schoen zetten.

• 18 November 2007 - 21:59

Frank:

Leuk joh. En ik was zo benieuwd wie het beste tegen de hitte bestand zou zijn en als eerste over de finish zou komen.... Jullie moeten trouwens flink gezopen hebben als je niet of nauwelijks gewicht verliest. Je schijnt echter ook te kunnen verdrinken als je teveel loopt te slempen tijden zo'n (halve) marathon.
    Nu de bush in. Klinkt allemaal erg avontuurlijk en spannend.
    Ik ga snel m'n schoen zetten.

• 19 November 2007 - 12:28

WAJONG-TEAM:

Hoi Freddie en Syl, Fantastisch dat jullie het zo goed hebben gedaan. Wij zij allemaal trots op jullie. Het meest natuurlijk op Fred....
    Geniet nog even in het Surinaamse, want het wordt hier echt een beetje guur buiten. Maar ook wel weer gezellig met de Sinterklaastijd (schrijft Maren).

We missen je Fred. Tot gauw weer en nog een hele goede voortzetting van jullie vakantie.

De PB-en van de wajong-groep

• 19 November 2007 - 19:22

Cindy Brom:

Hallo Fred en Sylvia,

goed gedaan zeg, echt stoer! En dan ook nog eens een goede tijd!
    Heel veel plezier nog daar en Fred, tot over 2 weken.

Groetjes Cindy

• 22 November 2007 - 10:30

Ernst K(wajong)en:

Hallo Fred (en Syl),

Helemaal te gek: een knappe prestatie! De centrale verwarming zorgt hier voor een tropisch sfeertje, dus ouderFreds het raam even opengezet. Geniet verder van jullie reis.

Groet, Ernst.