eerste ervaringen
Door: Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred en Sylvia
16 November 2007 | Suriname, Paramaribo
Hierbij een kort verslag van onze eerste indrukken! Uiteraard goede vlucht gehad, anders zaten we nu niet hier. Vlucht was zo gezellig - met veel pratende Suri's in de gangen - dat de gezagvoerder dreigde de bar te sluiten! :-)
1e dag in Paramaribo rond geslenterd, wat vertrouwde plekken bekeken, maar het was zondag en dan rusten de Suri's. Geen 24-uurs economie hier! Zelfs de vogels waren niet te horen.
Maandag op de fiets naar Waterland in de brandende zon. Onderweg langs divers heerlijke ruikende eettentjes die we natuurlijk wel even moesten keuren. Op Waterland - een oude plantage - kregen we een plantershuisje met uitzicht op de Suriname rivier en een heerlijke veranda met hangmat!!:). Ja, die planters wisten het wel. We waren de enige gasten en hoewel het niet helemaal goed onderhouden was/ werd, kon de pret niet drukken. Prachtige vogels, apen en leguanen kwamen praktisch langs de veranda en een kikker kwam zelfs in de toiletpot, gadsedakkie.
De zonsopgangen en ondergangen waren prachtig (wel vroeg de veren uit, hoezo vakantie?). Alleen de muggen en mampieren staken er lustig op los en m.n. Syl was daarvan het slachtoffer. Bloedkwestie. Het verder luieren in de hangmat werd ook afgewisseld met trainingsrondjes door de jungle. De apen vielen zowat uit de boom toen ze ons zagen rennen en vele Suri's glimlachten ons toe maar hadden duidelijke andere gedachten bij het zien van deze activiteiten. Op zich gaat het tijdens het lopen wel goed, je vangt iets van een briesje (dat zegt wat over het tempo);-), maar als je even stopte dan gutste het zweet ut alle porieen.
Het belooft veel goeds voor de halve marathon: 23 graden 's avonds met gevoelstemperatuur van 30 graden door de hoge vochtigheid!!!:-(
Maar we zijn vol zelfvertrouwen en we zullen zeker de Haagse eer redden!
WE zijn nu terug in Paramaribo en gisteravond bij Ton (neef van Fred) en Wendy langsgeweest. Daar werden we verrast op allerlei heerlijke Surinaamse gerechten.:-P
Nu, na de vermoeiende en wel erg hete fietstocht (4-5 uur) terug, doen we weer even rustig aan. Laatste geestelijke en fysieke voorbereidingen en dan kan morgen het echte werk gaan beginnen. Het tijdsverschil is slechts 4 uur dus jullie kunnen nog op tijd aan ons denken voordat jullie gaan slapen. Doeg Fred&Syl
16 November 2007 - 17:01
Hans Hoogvorst:
en struikel niet over de flauwgevallen apen ! hier vriest het 's nachts. heel veel succes -
16 November 2007 - 17:29
Wouter:
Hey!
heel veel succes!! ik zal aan jullie denken! ik ga voor studio sport zondag naar de 7heuvelenloop! jammer dat jullie precies nu niet meelopen!
Ook heel veel succes van marieke, die kan even niet zelf typen want die ligt al een paar dagen ziek op de bank!
groetjes en geniet ervan:D! -
16 November 2007 - 18:31
Nanda:
Inderdaad avontuurlijk zeg, al die beesten. Ik hoop dat jullie het volhouden met zo'n hitte! Ik moet er niet aan denken. Hier is het trouwens ietsje kouder, net boven nul en met de 7 heuvelen wordt het goed koud met de wind erbij. Wat is lekkerder? Maar jullie hebben een mooie ongeving om naar te kijken! Heel veel succes, doe het rustig aan en geniet van alles daar!
Groetjes, Nanda -
16 November 2007 - 19:36
Rudolf:
Fantastisch, leuk wat van jullie te horen. Toi, toi, toi op de afpeigertocht in Paramaribo...
Groeten aan neven, nichten etc.
Rudolf -
16 November 2007 - 22:04
Yvonne:
Hi Sylvia en Fred,
Als ik het verslag lees krijg ik het erg warm. Hier is het weer geen weer.
Nog veel plezier toegewenst en succes met het lopen van de halve marathon.
Wat hebben jullie met kikkers?
17 November 2007 - 12:42
Joke:
Tja, Hollanders, hardlopend in de jungle, rode koppen, wat wil je nou?
Dan denk ík al:" tjonge, jonge!"
Wat moeten die Suri's daar dan niet van denken?
Maar goed, veel drinken onder het lopen en verder nergens aan denken, lijkt mij.
Je snapt natuurlijk wel dat dit gewoon jaloezie is, dat doorklinkt in dit bericht.
Ik ga zeker aan jullie denken.
Als jullie ook een beetje aan óns denken, hier, in de kou.
Geniet er lekker van.
Groetjes en liefs
Joke -
17 November 2007 - 15:08
Annemiek Verzijl:
Heel veel succes met lopen (voorzover al niet achter de rug als jullie dit lezen), ik ben benieuwd!
groeten
Annemiek -
17 November 2007 - 16:37
Tammy:
IK krijg erg veel trek als ik jullie verhalen lees, behoefte aan zon en zeker aan apengekrijs. Nog nooit gehoord nl.
Veel geluk morgen!!!!!!! En zweet ze peentjes..... -
17 November 2007 - 17:48
Alice En Annemiek:
Kanjers! Den Haag is trots op jullie! Wij maken zuurkool, lekkere winterkost!
Veel plezier!!!!
liefs -
17 November 2007 - 20:00
Ma Visser:
heel veel succes met de halve marathon.
ma. -
18 November 2007 - 16:49